Hoe e-mailmarketing en storytelling jouw merk versterken

Storytelling kan je op heel wat verschillende kanalen inzetten. Denk maar aan de over mij-pagina op je website, in je posts op Instagram of in testimonials van klanten. Toch is er een kanaal dat vaak over het hoofd gezien wordt: e-mail. In deze blogpost geef ik jou graag enkele redenen waarom jouw nieuwsbrief het perfecte kanaal is om storytelling in te gebruiken.

Hoe e-mailmarketing en storytelling jouw merk versterken

Waar je met je posts op Instagram volledig afhankelijk bent van de grillen van Mark Zuckerberg, komen je e-mails direct binnen in de mailbox van je ideale klanten. Exact op het moment dat jij dat wil. Hierdoor hebben je nieuwsbrieven een veel hogere zichtbaarheid dan je posts op sociale media. Daarnaast is de click-through rate – het aantal mensen dat doorklikt op de links in je nieuwsbrief – veel hoger bij een nieuwsbrief. En daar blijft het niet bij: ook de conversatieratio – het aantal ideale klanten dat effectief actie onderneemt na het klikken – is veel hoger bij een nieuwsbrief. Yay!

Graag nog een extra groot voordeel? Na het versturen van je nieuwsbrief heb je statistieken tot je beschikking waar je in één oogopslag kan zien hoe jouw nieuwsbrief het gedaan heeft. In jouw e-mailprogramma zie je meteen hoeveel mensen je e-mail openden, wie er precies doorklikte én wie er effectief op jouw aanbod ingegaan is. Geef toe, daar kan die losse flodder van een Instagrampost toch echt niet tegenop?

Onderscheid je met verhalen

Wat er nog meer voor zorgt dat je ideale klant actie zal ondernemen na het lezen van je nieuwsbrief? Juist: storytelling. De zoveelste mail versturen met tips die je overal kan vinden, zal je jammer genoeg niet verder helpen. Wat je wel onderscheidt van de rest? Je eigen verhalen. Die zijn uniek en daarin kan niemand je nadoen. Het is bewezen dat je potentiële klant veel sneller geneigd zal zijn om actie te ondernemen als je met een verhaal uitlegt waarom iets belangrijk is. Jouw call-to-action zal dus veel meer opleveren als je je e-mail op deze manier aanpakt.

Als de combinatie van e-mailmarketing en storytelling dan zo waardevol is, zou je toch denken dat het al vaak ingezet wordt? Niets is minder waar. Ik zie vaak dat ondernemers honderden euro’s per maand uitgeven aan het uitbesteden van hun sociale media en hun nieuwsbrief volledig links laten liggen. Natuurlijk kan sociale media je helpen om je doelgroep te bereiken, maar e-mailmarketing is zó veel effectiever. Betekent dat dan dat je Instagram volledig links moet laten liggen? Zeker niet! Zelf vind ik het ook heel fijn om op Instagram te verbinden met andere ondernemers. Maar als je je zaak echt serieus neemt en betere resultaten wil, is het nu wel écht tijd om all-in te gaan met je e-mailmarketing.⁠

Momenteel ben ik iets in elkaar aan het steken om jou hiermee verder te helpen. Wil jij hier als eerste meer over horen? Schrijf je dan in op de wachtlijst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.